Bram het lam

Lammetje met ernstige verwondingen dood gevonden in sloot

21 mei 2019 09:38
Bram werd zondag in de sloot gevonden Beeld © Facebook Dierenkliniek Den Otter

Verdrietig nieuws voor de medewerkers van Dierenkliniek Den Otter. Het zwart-witte lammetje dat zij met de fles grootbrachten, is zondag dood in de sloot gevonden. Het beestje was flink toegetakeld.

Bram, zoals het jonge schaap heette, was geboren op een boerderij. Daar werd hij door zijn moeder afgestoten omdat hij is geboren met een scheve nek. Daarom werd hij grootgebracht door Dierenkliniek Den Otter in het Zuid-Hollandse Rhoon.

Terug de wei in

Het lam was volgens de dierenkliniek een echte beroemdheid. 'Helaas' voor de praktijk moest het lammetje toch terug de wei in. "Na ook nog een periode bij een toegewijde klant gelogeerd te hebben, werd het tijd om weer bij zijn soortgenoten in de wei te mogen zijn", schrijft de dierenkliniek op Facebook.

Dit leek voorspoedig te gaan. De tien weken oude Bram sloot zich aan bij de rest van de kudde, at goed gras en had het naar zijn zin. "De flesvoedingen konden afgebouwd worden naar drie keer per dag."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Merrie gruwelijk toegetakeld door dierenbeul

Verwondingen

Toch mocht Bram niet lang en gelukkig leven. Zondag werd het lammetje met ernstige verwondingen in de sloot gevonden. Wat er is gebeurd, is nog een raadsel. Mogelijk is hij is aangevallen door een hond.

Aangeslagen

Dierenkliniek Den Otter is erg ontdaan van het nieuws. "Wij zijn allemaal aangeslagen en verdrietig door dit verschrikkelijke voorval en we hopen dat er toch duidelijkheid komt. We willen iedereen bedanken die bloemen en kaartjes hebben opgehangen bij het weiland, dat doet ons goed."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore