Douze points voor nieuw huis

'Please carry me home': kat Duncan zoekt nieuw huisje

20 mei 2019 09:58 Aangepast: 20 mei 2019 10:05
Kat Duncan is op zoek naar een nieuw huisje Beeld © Stichting Zwerfkatten Rijnmond

Het is de held van het moment: Duncan Laurence. Maar niet alleen de zanger weet harten te stelen: er is ook aandacht voor een – nog dakloze – kat met dezelfde naam. Samen met poezen Ilse en Anouk zingt hij de sterren van de hemel bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond.

Hij zou 'een echte Duncan-lookalike' zijn. Daarom heeft Stichting Zwerfkatten Rijnmond de zwarte kat dezelfde naam gegeven. "Sinds Duncan bij ons in de opvang zit, valt iedereen in katzwijm voor deze zingende kater."

In katzwijm

Het 3-jarige beestje werd een paar weken geleden zwervend gevonden in de buurt van Ahoy Rotterdam. "Of nam hij een voorschot op de winst en zong hij zijn liedje alvast daar?", grapt Stichting Zwerfkatten Nederland.

Eurovisie-festijn

De stichting in Rotterdam kan inmiddels een heel songfestivalkoor beginnen. Acht weken geleden beviel een kat genaamd Ilse al van kitten Anouk. "Ilse en Anouk hebben saampjes het songfestival gekeken en voor deze ene keer mocht de kleine van mams opblijven. Dikke pret natuurlijk."

Please carry him, carry him, carry him home

Tot nu toe is er nog geen huisje gevonden voor Duncan, dus de stichting is hard op zoek naar mensen die de kat in huis willen nemen. "Deze winning game is binnen, nu nog een top plek voor onze Duncan: douze points voor een fijn thuis!", schrijft de stichting op haar website.

Zou jij de mauwende Duncan wel willen opvangen? Klik hier voor meer informatie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore