Bizar

Noors 'paardenmeisje' gaat viral met opmerkelijk paardenloopje

17 mei 2019 17:54 Aangepast: 17 mei 2019 18:23
De Noorse Ayla kan springen en lopen als een paard

De Noorse Ayla Kirstine is opgepikt door sociale media vanwege een wel heel bijzondere gave: ze kan in draf en in galop lopen als een paard. Daarbij kan ze ook over hekjes en andere obstakels springen, eveneens als een paard.

Als je haar van ver af aan ziet komen lopen, denk je dat er een dier aan komt lopen. Maar niets is minder waar: het is een Noors meisje dat zichzelf op 4-jarige aanleerde hoe ze als een hond moest lopen. Toen haar interesse een paar jaar later verschoof van honden naar paarden, leerde ze zichzelf dat aan, zegt Ayla Kirstine tegen Insider

Geweldige ontdekking

Sinds een paar weken plaatst de Noorse filmpjes op haar Instagram-account die al snel duizenden keren werden bekeken. Vanwege de ook negatieve reacties vraagt ze donderdag in een openbare post op Instagram of ze doorgaan moet gaan met het plaatsen van de filmpjes. Na reacties als 'ga alsjeblieft door, het is fantastisch. Hoe doe je dat? Ik moet het proberen als niemand kijkt...' en 'Hoe jij je lichaam beweegt is episch. Ik vind dat je een geweldige ontdekking hebt gedaan', postte Kirstine op vrijdag weer een nieuw filmpje.

Te veel verbazing

Ook op de Nederlandse sociale media sprong Ayla rond. Zo deelt Zinnebloem een filmpje van Ayla met het commentaar 'Ik vind het knap. En vreemd. En knap'. Op deze post komen ook weer veel reacties. Janske heeft 'te veel vragen en te veel verbazing. En de neiging het zelf te proberen.' En voor André is het beeld van 'een paardenmeisje' bij dezen definitief veranderd. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`