Babynieuws

Beschuit met muisjes: eerste ooievaartje uit De Lutte geboren

17 mei 2019 14:06
Beeld © Facebook Ooievaarsopvang Herwijnen

Het eerste kuiken van het nest van het ooievaarskoppel, waarvan vorige week de vader-ooievaar werd doodgeschoten, is vannacht ter wereld gekomen.

Piet van Andel, beheerder van de Ooievaarsopvang in het Gelderse Herwijnen, zit aan de beschuit met muisjes. Vannacht is namelijk het eerste ei uitgekomen van het ooievaarskoppel, waarvan de vader vorig weekend in De Lutte uit zijn nest werd geschoten. De andere drie eieren uit hetzelfde nest moeten nog uitkomen. 

"Ik ben hier echt heel erg blij mee", zegt Van Andel tegen EditieNL, die zich sinds de brute schietpartij heeft ontfermd over het nest. "Vannacht is het eerste ei uitgekomen. Daar moest ik wel een beetje bij helpen want het ooievaartje zat niet goed in zijn ei waardoor ik ervoor gekozen heb om het ei een stukje verder open te breken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Ooievaar doodgeschoten vanuit auto in De Lutte: 'Schofterige actie'

Daarna werd het ooievaartje volgens Van Andel 'netjes geboren'. Na een paar in de broedmachine om op te warmen en op te drogen, ligt hij nu in een mandje. 

Sander Ben Vogelaar

Het ooievaartje krijgt 'bij hoge uitzondering' een naam: Sander Ben Vogelaar, vernoemd naar de twee vogelaars Sander en Ben die de eieren uit het nest hebben gehaald en naar de ooievaarsopvang hebben gebracht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore