Ga naar de inhoud
Foutje

Hilarische tweet gaat viral: man koopt per ongeluk speelgoedstofzuiger

Beeld © Twitter | Abbie Chalgoum

Acteur Abbie Chalgoum besloot vorige week dat het tijd was voor een nieuwe stofzuiger. Zoekend op het internet zag hij een koopje, dat hij niet kon laten schieten. Goedkoop bleek duurkoop; hij kocht een speelgoedstofzuigertje.

"Ik zocht op Google naar een Miele stofzuiger en zocht tussen alle afbeeldingen naar wat goede opties. Daar stond er eentje tussen van 35 euro", vertelt Abbie aan Editie NL. "Ik klikte erop, werd doorverwezen naar Bol.com en voor ik het wist had ik hem gekocht."

Naar eigen zeggen werd hij door de foto en de mooie prijs 'leesblind'. "Het was gewoon de perfecte aanbieding, dus ik heb hem meteen betaald. Ik dacht: ik heb een Miele van 35 euro."

Heel klein en licht

Abbie kreeg afgelopen maandag het bericht dat hij zijn pakketje op kon halen bij de Intertoys. "Ook toen ging er nog geen belletje rinkelen." Eenmaal in de winkel stond de kassamedewerkster wat vreemd te kijken toen Abbie om zijn stofzuiger vroeg.

"De doos waar ze mee aan kwam lopen was klein en licht, maar ik dacht dat dat waarschijnlijk de nieuwste modellen zouden zijn", vertelt hij. "Maar toen ik de doos thuis openmaakte was-ie wel héél klein."

Gratis nieuwe

De acteur ging toen pas lezen wat hij eigenlijk had gekocht. "'Oh mijn god, wat ben jij een idioot', zei ik tegen mezelf. Ik heb een speelgoedstofzuiger gekocht. Dat is zo dom." Toen zijn vriendin, die op dat moment hoogzwanger was, de stofzuiger zag, kwam ze niet meer bij van het lachen.

"Gisteren is onze zoon geboren. Die foto heb ik ook op social media gezet, maar daar heeft niemand over. De stofzuigerfoto is het gesprek van de dag."

Ook Miele heeft alle gratis reclame voor het bedrijf inmiddels gezien en heeft besloten Abbie gratis een nieuwe, échte stofzuiger te geven. "Het speelgoedmodel is inmiddels in beslag genomen door mijn dochtertje."