Uitgehopt

Achterhoekse wallaby na weken loslopen eindelijk gevangen

14 mei 2019 15:56
De wallaby werd met behulp van een blaaspijpje verdoofd Beeld © Dierenopvangcentrum Enschede

De bijna-ongrijpbare wallaby hopte de afgelopen weken zeer waarschijnlijk rond in Winterswijk, Doetinchem, Enschede en Haaksbergen. Maandag lukte het eindelijk om de wallaby te vangen in een tuin in Haaksbergen.

Maandagmiddag om 14 uur kreeg de Dierenambulance Enschede-Haaksbergen een melding dat er een wallaby in een tuin in Haaksbergen was gespot. Het was de zoveelste melding in de afgelopen weken over een wallaby die ergens rondhoppend in de buurt van Winterswijk, Doetinchem, Enschede en Haaksbergen was gezien. Maar het lukte steeds niet om de kleine kangoeroe te pakken te krijgen.

Blaaspijpje 

Gisteren lukte het eindelijk wel. Met behulp van een blaaspijpje wist een dierenarts het dier te verdoven en werd hij 'zonder stress' met de dierenambulance naar het dierenopvangcentrum in Enschede gebracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wallaby ontsnapt en huppelt nu in Winterswijk rond

Er is volgens de Dierenbescherming nog een heel kleine kans dat dit niet de wallaby is waarnaar al weken wordt gezocht, al kunnen de medewerkers van de Dierenbescherming zich niet voorstellen 'dat er meer wallaby's' rondlopen in deze regio. 

Inmiddels is de wallaby overgebracht naar Stichting AAP die de zorg voor hem overneemt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore