Zelfspot

NAC-supporters bespotten degradatie: 'Kutspelers gratis af te halen'

14 mei 2019 09:48 Aangepast: 14 mei 2019 09:49
De straat van het stadion in Breda is omgetoverd tot 'milieustraat' Beeld © Twitter @BredaLocos

Een sportieve actie van de supporters van NAC. De voetbalclub uit Breda moet degraderen en dat vraagt in de voetbalwereld natuurlijk om flauwe grappen en pesterijen. Fans van de club maaien het (kunst)gras alvast weg voor de voeten van tegenstanders en steken de draak met zichzelf.

"Kutspelers zonder inzet, hier gratis af te halen", zo valt er te lezen op een van de posters die aan het Rat Verlegh Stadion in Breda hangen. NAC-supporters hebben hun eigen thuisfront omgetoverd tot heuse millieustraat inclusief kliko's en aanwijzingen.

Voor elke grap een kliko

In de afvalcontainers kunnen fans van andere clubs hun flauwe grappen kwijt. De NAC-fans hebben de kliko's gelabeld per categorie. Zo is er bijvoorbeeld een bak voor zout (voor in de wond) en eentje voor keukens (in verband met de Keuken Kampioen Divisie).

Incasseren

"Wie af en toe uitdeelt, moet ook kunnen incasseren. Wie zijn wij dan om dat dan niet even te faciliteren! Milieu Breda is geopend!", schrijven de Breda Loco's – zoals de NAC-supporters zichzelf noemen – op Twitter.

'Hulde'

De actie wordt op sociale media erg positief ontvangen. "Kijk, zo kennen we ze weer. Goeie grap", schrijft een fan van aartsrivaal Willem II. "Briljant en applaus!", "Hulde" en "Heerlijk dit", zo luiden andere reacties.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hilarisch: 'voetbalwereld' reageert op het 600e doelpunt van Lionel Messi

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore