Beroemd op Twitter

Ken jij 'Cor de Schijtende Scholekster' al?

10 mei 2019 10:17 Aangepast: 10 mei 2019 10:20
'Cor de scholekster' op heterdaad betrapt door Richard Theuws Beeld © Twitter Richard Theuws

Het begon allemaal eind april met een noodkreet van Richard Theuws uit het Brabantse Bladel op Twitter: 'Wat is met deze vogel en waarom schijt ie voor mijn deur!?' Inmiddels is de poepende scholekster, die de naam 'Cor' heeft gekregen, beroemd op Twitter en is er een t-shirtlijn aan hem opgedragen.

Richard Theuws deelde op 29 april zijn frustratie op Twitter over een vogel die de stoep rond zijn bedrijfspand in Bladel vol poepte. Zijn uitroep maakte veel los op Twitter: ruim 1900 mensen likete zijn tweet en er kwamen maar liefst 169 reacties op.

Nestje gebouwd

Diezelfde dag ontdekte Theuws, die vanaf toen de stoep van zijn bedrijf Merchandise.nl nauwlettend in de gaten hield, dat de 'vogel' een scholekster is. "Goed, het is dus een scholekster die waarschijnlijk ons dak heeft gekraakt en er een nestje heeft gebouwd. We zullen er dus nog maand of 2 mee zitten. Suggesties voor een naam?", zo deelde hij later met zijn volgers.

De scholekster werd even later 'Cor' gedoopt, 'een genderneutrale naam want we weten het geslacht niet'. "Cor moet nog effe leren waar de plee is, maar als dat lukt worden we vast maten", schrijft Theuws. 

'Damn, Cor is terug'

Toch was de soap ronde de poepende scholekster toen nog niet voorbij. Een dag later ontdekte de bedrijfseigenaar dat Cor opnieuw had toegeslagen. "Damn, Cor is terug. Modderfokker. Iemand een creatieve oplossing om dat beest voor mijn deur weg te houden maar niet te verjagen/verstoren?" Eén van de vele oplossingen die online werd aangedragen was het afdekken van het spiegelglas van het bedrijfspand, omdat Cor wel eens 'verliefd kan zijn op zichzelf'.

Het bleek een redelijk succes. Theuws liet zijn stagiair karton, de 'Corstopper2000', voor het spiegelglas plaatsten waardoor de vogel zijn behoefte voor de onbeplakte ramen ging doen.  

Shirt van Cor

Omdat het bedrijf van Theuws onder meer t-shirts bedrukt, kreeg hij meerdere malen de vraag 'waarom er nog geen shirt van Cor is'. Gisteren nam Theuws 'toch maar actie' en heeft nu een t-shirtlijn van 'Cor de Schijtende Scholekster' online staan. " replies toch maar wat actie ondernomen. De opbrengst van de t-shirts met de poepende vogel gaat naar Stichting No Guts No Glory.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore