Pretpark

Koeien op hol door vuurwerk: attractiepark Toverland stopt met knallen

09 mei 2019 13:58
Beeld © Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland gaat vanaf dit jaar geen knalvuurwerk meer afsteken. De koeien in de buurt schrokken zo van de knallen dat ze op hol sloegen, vertelt een woordvoerder aan Editie NL. Daarom gaat het pretpark over op stil vuurwerk.

Toverland steekt vuurwerk af tijdens evenementen zoals Halloween en speciale zomeravonden. Dat zorgde voor overlast in de omgeving. Vooral een veehouder uit de buurt klaagde dat zijn koeien van de schrik konden uitbreken.

Koeien in de gaten houden

"Daarvoor hebben we eerder maatregelen genomen, zoals lichtmasten in de wei zodat de koeien rustig blijven. En we hebben medewerkers neergezet om de koeien in de gaten te houden en de weg af te sluiten als ze toch uit zouden breken", vertelt de voorlichter.

"Bij het aanvragen van de vergunningen hebben we altijd contact met de omwonenden en zijn we er altijd uitgekomen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Attractiepark Toverland mag duiven afschieten: 'De poep is gevaarlijk'

Stil vuurwerk

Ondanks die maatregelen gaat Toverland nu toch helemaal stoppen met het knalvuurwerk, omdat het attractiepark graag een goede relatie met de buren wil onderhouden. Het vuurwerk blijft wel gewoon, maar dan in een andere vorm: stil vuurwerk.

Dat ziet er hetzelfde uit, alleen hoor je de knal niet. "Vorig jaar hebben we een combinatie van stil vuurwerk en knalvuurwerk gebruikt. Dat is goed bevallen, dus we hebben vertrouwen in een mooie show."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore