Soap

Deventer is gewaarschuwd: deze zomer geen zwembaden op de stoep

08 mei 2019 17:37 Aangepast: 08 mei 2019 17:40
De bewoners braken vorig jaar het zwembad af na protest van de gemeente Beeld © EditieNL

Om deze zomer verhitte discussies te voorkomen heeft de gemeente Deventer nu al aan zijn bewoners laten weten dat zwembaden en trampolines in de openbare ruimte niet zijn toegestaan. Vorige zomer kreeg het zwembad op de stoep van een volksbuurt veel aandacht, voordat het - onder druk van de gemeente - moest verdwijnen.

In een bericht op de website schrijft de gemeente Deventer: "De zomer komt er weer aan. Hier en daar zien we speeltoestellen in de openbare ruimte verschijnen. De gemeente waarschuwt dat dergelijke toestellen zoals trampolines en zwembaden niet zijn toegestaan in de openbare ruimte."

Verkoeling

In de volksbuurt het Rode Dorp stond vorig jaar het zwembad van Wesley de Vries waarin veel buurtkinderen verkoeling zochten gedurende de warme zomer. De gemeente Deventer en woningcorporatie wilden af van het zwembad maar dat lukte pas na een paar weken, toen de gemeente beloofde de gemaakte kosten te vergoeden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Bewoners Deventer breken illegaal zwembad af

Uit angst voor een volgende zwembad-soap herinnert de gemeente de bewoners nu al aan het verbod. "Een trampoline plaatsen in uw eigen tuin, dat mag natuurlijk. Maar op de stoep of een veldje in de buurt bijvoorbeeld, is dat niet toegestaan. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld zwembaden."

De gemeente wijst er bovendien op dat de gemeente aansprakelijk is als er ongelukken gebeuren in een zwembad of trampoline in de openbare ruimte. "Daarom kan de gemeente niet toestemmen in het plaatsen van dergelijke toestellen op openbare grond."

EditieNL ging vorige zomer langs in Deventer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore