Wie durft?

De langste trechterglijbaan ter wereld opent binnenkort in Drenthe

07 mei 2019 15:41 Aangepast: 08 mei 2019 08:15
De trechterglijbaan 'Saltato' is bijna klaar Beeld © Landal GreenParks

Met 60 kilometer per uur in een grote zwembad naar beneden storten door de langste glijbaan ter wereld: wie durft? De bouw van de trechterglijbaan 'Saltato' in vakantiepark Hof van Saksen in Drenthe moet op 1 juni klaar zijn, een maand later moeten de eerste gasten er naar beneden knallen.

De glijbaan die begin juli opent in het vakantiepark Hof van Saksen voor het publiek heeft een lengte van 197 meter en vier trechters. Daarmee is de zogenoemde trechterglijbaan, die de naam 'Saltato' krijgt, de langste van de wereld. 

Glijbaantoren 

Het idee voor de mega-glijbaan ontstond vijf jaar geleden. De eigenaar van het Drentse vakantiepark ging hierbij niet over één dag ijs: hij bezocht maar liefst 70 resorts om daar de glijbanen te bekijken. Daarna ontstond het idee van een enorme glijbaantoren met vijf glijbanen en legde het park 7,5 miljoen euro neer om het gigantische bouwwerk te kunnen realiseren.

Zo moet de glijbaan er gaan uitzien Zo moet de glijbaan er gaan uitzien

Alle records verbreken

De trechter heeft volgens een woordvoerder van het vakantiepark een diameter van 19 meter. "Daar ga je dan in een tweepersoonsband met 60 km per uur doorheen en word je vervolgens naar beneden geschoten. Ik kan wel zeggen dat het een zeer bijzondere baan is", aldus de woordvoerder tegen EditieNL. 

Het is bedoeling dat de glijbaan elke twee jaar een uitbreiding krijgt, waarmee 'alle records worden gebroken die er zijn'.

Het record van langste indoor waterglijbaan ter wereld staat ook al op naam van Hof van Saksen:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore