Voor een goed doel

Loek en Simon liepen een jaar lang in korte broek en haalden 1300 euro op

06 mei 2019 14:11 Aangepast: 06 mei 2019 14:18
Loek en Simon hebben een jaar lang in korte broek rondgelopen Beeld © Facebook Alzheimer Nederland

Echte bikkels zijn het: Loek Tholen en Simon Wijnands hebben een jaar in korte broek gelopen. Daarmee hebben ze geld opgehaald voor Alzheimer Nederland. De eindstand staat op 1.300 euro. "We hopen de jongens snel te ontmoeten", zegt de stichting.

Voorjaar, zomer, herfst of winter: het maakte voor Loek en Simon uit het Limburgse Broekhuizen niet uit welk seizoen het was - de 11-jarige jongens liepen tussen 1 mei 2018 en 1 mei 2019 elke dag in korte broek. Zelfs met harde regen, flinke sneeuw of koude wind kwam de lange broek de kast niet uit.

Eitje

"M'n moeder dacht eerst dat we het niet zouden volhouden, maar het is toch gelukt", vertelt Loek aan de regionale omroep L1. Ze bleek fout te zitten: het ging de jongens hartstikke goed af. "Ik vond het erg dat mijn haar uit model ging in de regen, maar niet dat ik in een korte broek liep", aldus Loek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weddenschap met leraar: het hele jaar in je korte broek naar school

Voor de lol

In eerste instantie bedachten de jongens de challenge voor de lol. Afgelopen najaar besloten Loek en Simon pas om er een goed doel aan te koppelen. Ze kozen voor Alzheimer Nederland, omdat de oma van Simon aan dementie lijdt. Samen hebben ze 1.300,17 euro opgehaald.

Snel kennismaken

Alzheimer Nederland is apetrots op de jongens. "We vinden het fantastisch dat Loek en Simon een jaar lang in korte broek hebben gelopen voor onze stichting", zegt directeur Gerjoke Wilmink tegen EditieNL. "We hopen ze binnenkort bij ons te mogen ontvangen om kennis te maken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore