Ga naar de inhoud
Dierenleed

Onthoofde babyzwaan gevonden: waarschijnlijk mensenwerk

De ouders van de onthoofde zwaan probeerden het jong nog te beschermen Beeld © Politie Amersfoort

In Amersfoort is gisteren een zwanenjong zonder kop aangetroffen. Het dier is vermoedelijk door mensenhanden van het leven beroofd.

De losgerukte zwanenkop en -romp werden door omstanders gevonden bij het Avelonpad in Amersfoort. Zijn ouders probeerden het jong nog te beschermen.

Menselijk handelen

Zowel de dierenambulance als de politie zijn ter plaatse gekomen. De medewerkers van de dierenambulance vermoeden dat het zwanenkuiken door een mens gedood is, omdat de kop en romp met grote kracht van elkaar gescheiden moeten zijn. Bovendien zijn er geen sporen van een aanval van een dier gevonden.

Let op: hieronder volgt een schokkende foto van de zwaan.

Doodgeschoten
Lees ook:
Doodgeschoten en gedumpt: negen zwanen gedood in twee dagen

Eieren verdwenen

Daarnaast beweert een betrokken buurtbewoner dat er twee eieren uit het zwanennest verdwenen zijn. Dat weet hij, omdat hij afgelopen week nog een grote tak van het zwanennest heeft gehaald, liet hij de politie weten.

"De medewerkers van de dierenambulance vertelden ons dat zij vaker meldingen ontvangen dat mensen eieren uit zwanennesten verwijderen, of zwanen lastig vallen", zo laat de politie Amersfoort via Facebook weten.