Niet giftig

Twee wurgslangen gedumpt in Zuid-Limburg

03 mei 2019 17:25 Aangepast: 03 mei 2019 18:28
De pythons waren onderkoeld en versuft toen ze werden gevonden Beeld © Stichting Dierenambulance Limburg Zuid

Twee slangen, een koningspython en een tijgerpython, die vermoedelijk al een tijdje buiten rond kropen, zijn vrijdagmiddag gevangen door Dierenambulance Limburg Zuid. De wurgslangen zijn naar alle waarschijnlijkheid uitgezet door hun eigenaar.

De Dierenambulance kreeg vrijdag de melding dat er zich twee pythons op twee verschillende, maar wel nabijgelegen, locaties in het Limburgse Eijsden bevonden. "De twee slangen bleken onderkoeld waardoor ze heel traag waren en nauwelijks reageerden zodat we ze zo konden oppakken", zegt Roy Paulissen van de Dierenambulance. 

Niet giftig

Volgens Paulissen zijn de twee slangen, die overigens niet giftig zijn, uitgezet door de eigenaar óf ontsnapt. "Waarschijnlijk het eerste. Het is wel heel toevallig dat we er twee vinden, en ook nog eens een straat van elkaar verwijderd."

Het gaat om een kleine, gele koningspython en een grotere tijgerpython. Doordat beide onderkoeld waren en op veel plekken wondjes hadden, duidt het er volgens Paulissen op dat ze langere tijd buiten zijn geweest.  De jonge koningspython is er niet goed aan toe. "We zijn al naar de dokter geweest en hij krijgt antibiotica. Het is ook nog eens een albino, die overleven doorgaans niet in de natuur."

De Dierenambulance vraagt via Facebook of iemand meer weet over de herkomst van de slangen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore