Smile!

Makelaar Tim gaat zelf op de foto in huizen: 'Ik wil een thuis verkopen'

02 mei 2019 10:11 Aangepast: 02 mei 2019 13:05
Tim Kugelmann poseert in een woning in Heerhugowaard Beeld © Eigen foto RE/MAX makelaar

Een likje verf of een appeltaart in de oven. We doen van alles om ons huis te verkopen. Maar makelaar Tim Kugelmann uit Heerhugowaard gaat nog een stapje verder. Hij gaat namelijk zelf op de foto in alle woningen die hij probeert te verkopen. "Ik wil geen huis, maar een thuis verkopen!"

Van de glijbaan voor een huis in Alkmaar of als een heus model languit in de keuken van een huis in Heerhugowaard liggen. Niets is Kugelmann te gek.

"Ik ga binnenkort zelfs in een bad zitten, want die mensen hebben een mooie Romeinse badkamer", vertelt de makelaar aan Editie NL. "Vandaag ga ik in een overall doen alsof ik een muur sloop. Dan kan ik een pagina lang schrijven dat die muur eruit moet, of ik maak één foto."

Warmte en gezelligheid

Een paar maanden geleden begon hij met de nieuwe aanpak. "Ik zat altijd maar op Funda te kijken en die foto's zijn allemaal hetzelfde. Het is zo kil", zegt hij. Hij ging daarom op zoek naar een manier om het anders te doen. "Ik wil geen huis, maar een thuis verkopen. Warmte en gezelligheid."

Door tussen de strakke interieurfoto's door ook mensen op de foto te zetten, probeert Kugelmann de huizen menselijker te maken. Zijn inspiratie daarvoor haalde hij uit reisgidsen. "In een vakantiegids staan ook spelende kinderen en mensen op ligbedjes. Als er niemand opstaat denk je: ongezellig rothotel, daar ga ik niet naartoe."

'Doe eens normaal!'

De makelaar gaat altijd zelf op de foto. "Ik had ook een model kunnen huren, maar ik ben er toch zelf! De foto's moeten sowieso gemaakt worden. Het leukste is dat je dus met nul budget toch extra kan opvallen."

En opvallen lukt hem met de ludieke strategie zeker. De makelaar krijgt heel veel reacties. "Mensen hebben het erover, dus dat is goed. Heel af en toe zeggen ze: doe eens normaal. Maar ik wil juist niet normaal doen!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore