Video

Vossenfamilie woont in de tuin van Paul: 'Ik denk dat ze er geboren zijn'

01 mei 2019 12:13
Kleine vosjes in de tuin van Paul Beeld © Paul van Os

Paul van Os keek gek op toen hij afgelopen vrijdag de tuin van zijn huis in Scheveningen inkeek. "Ik dacht eerst dat er een katje of hondje liep. Het bleek een jong vosje te zijn", vertelt hij aan EditieNL. Uiteindelijk kwamen vier vossenpups en hun vader en moeder tevoorschijn.

Sindsdien heeft Paul de dieren elke dag gezien. "Vanochtend zag ik ze nog! Ik denk dat ze er misschien al langer zitten en in mijn tuin geboren zijn."

Hol gebouwd

Paul belde de dierenambulance om er een melding van te maken. "Ze vertelden me dat ze in heel Den Haag en Scheveningen zitten en vanzelf weer weggaan", zegt Paul. "Ik denk zelf dat ze er nog wel even zitten. Ze zijn nog zo klein en kunnen nog niet zo goed klimmen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vermiste hondjes Pim en Pom levend opgegraven uit vossenhol

De vader en moeder van de kleintjes hebben waarschijnlijk een hol gebouwd achterin de tuin van Paul. "Ze voelen zich denk ik veilig. Voor nu zitten ze goed."

Bak water

De wilde vossen krijgen geen eten van de Hagenaar, maar hij heeft wel water voor ze neergezet. "Ik zag ze aan de hortensia’s likken. Toen dacht ik: ik zet een bak water in de tuin. Die bak is nu leeg."

Het onverwachte bezoek is in elk geval hartstikke welkom in de tuin van Paul. "Ik vind het zo geweldig! Het mooiste zou zijn als ze de duinen weer ingaan en voor zichzelf kunnen zorgen, maar ik zou het ook jammer vinden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore