Vet festival

Van eierbal tot kroket carbonara: in Groningen komt een frituurfestival

30 mei 2019 09:44 Aangepast: 30 mei 2019 10:29
Op het Frituur Festival in Groningen kom je de meest aparte snacks tegen Beeld © Instagram @de.bruine.fruitschaal

Gezond mag het dan misschien niet zijn, maar een lekkere snack op z'n tijd is nooit verkeerd. Ben jij ook niet vies van een vette kroket of frikadel? Let dan op, want op 2 juni komt er een festival naar Groningen toe die volledig in het teken staat van frituur.

Op 2 juni wordt in Groningen voor de vierde keer een heus frituurfestival georganiseerd. Het festijn vindt zowel binnen als buiten plaats en wordt "vet als vanouds, maar dikker dan ooit", aldus de organisatie.

Snertkroket

Wie denkt dat hij hier vooral doorsnee frikadellen, kroketten of kaassoufflés zal aantreffen, komt bedrogen uit. Juist voor de excentriekere frituursnacks kun je op het Frituurfestival terecht. Wat dacht je van een snertkroket, bitterballen gevuld met ei, een insectenfrikadel of een kroketje carbornara?

Eat, dance, jump, repeat

Niet alleen volwassen, maar ook kleine frituurfans zijn meer dan welkom. Zo zijn er workshops voor kinderen en is er een springkussen. Tussen het eten door kan er gedanst worden op de muziek van live bands. Kun je mooi wat calorieën verbranden zodat je door kunt met de volgende ronde.

Het festival vindt plaats op zondag 2 juni tussen 12.00 en 22.00 uur. Een ticket kost in de voorverkoop 5 euro. Aan de deur betaal je 8,50. Meer informatie kun je hier vinden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore