Ga naar de inhoud
Gat in de markt

Studenten ontwikkelen verstelbare romper die 'meegroeit' met baby

De rompers van IZI-Fit zijn makkelijk verstelbaar. Beeld © Seppe Lecis

Het eerste jaar groeien kinderen als kool, waardoor ze hun kleertjes vaak maar kort kunnen dragen. Om te voorkomen dat nieuwbakken ouders continu nieuwe pakjes moet kopen voor hun baby, hebben vijf Vlaamse studenten iets bedacht: een verstelbaar rompertje.

Wat begon als een schoolopdracht, is een serieus bedrijf geworden. Voor hun studie Handelswetenschappen ontwierpen Laurens, Lisa, Caro, Arwen en Seppe van de Universiteit Hasselt de 'IZI-fit'. Dit is een rompertje dat acht maanden lang met een kindje 'meegroeit', geschikt voor baby's tussen de vier en twaalf maanden.

Druksysteem

De rompertjes van IZI-fit hebben niet alleen – zoals de 'normale' romper – drukknopjes aan de onderkant, maar ook aan de linker- en rechterkant. "Ook als een kindje klein maar vol is, kan hij dit pakje aan", vertelt Seppe Lecis (21), die omgedoopt is tot algemeen directeur tegen EditieNL.

Baby
Zie ook:
Baby maakt de vloer schoon met dweil-rompertje

Uitverkocht

De behoefte aan een verstelbaar rompertje bleek groot. Sinds de website online staat, loopt de verkoop flink storm. Inmiddels zijn alle 150 pakjes uitverkocht. Ondertussen zijn er nog 80 lopende bestellingen en is het mogelijk geworden om een pre-order te doen. "We hebben zojuist een nieuwe bestelling van driehonderd exemplaren gedaan", vertelt Seppe trots.

'Onbeschrijfelijk'

De Vlaamse student vindt het allemaal nog onwerkelijk. "Via Facebook ontvangen we foto's van ouders die hun kind in het pakje hebben gehesen. Dan dringt wel door dat het allemaal echt is. Dat gevoel is onbeschrijfelijk", vertelt Seppe, die toegeeft dat hij voor studeren nu een stuk minder tijd heeft gekregen.

Meer ontwerpen

Tot nu toe is er één variant, maar Seppe hoopt in de toekomst te kunnen uitbreiden. "We zijn bezig met een ontwerp dat geschikt is voor baby's tussen de 0 en 4 maanden. Dan kunnen we ouders het hele eerste jaar van rompertjes voorzien. Ook lijkt het ons leuk om verschillende varianten te maken voor jongens en meisjes."

Op naar Oslo

De studenten hebben afgelopen week met IZI-fit de prijs voor beste studentenonderneming bij de VLAJO Small Business Project binnengesleept. In juni mogen ze hun product presenteren bij de Europese kampioenschappen in Oslo.