Dierenbescherming

Gezocht: kinderen die willen voorlezen aan asielkatten

25 april 2019 13:57 Aangepast: 25 april 2019 14:26
Foto ter illustratie. Beeld © iStock

Dierentehuis Kennemerland in Zandvoort is op zoek naar kinderen tussen de 6 en 12 jaar, die op woensdagmiddag zin hebben om voor te lezen aan katten. Dit zou fijn zijn voor het dier én het kind.

Volgens de Dierenbescherming zou voorlezen aan katten een positief effect hebben op de leesprestaties van kinderen. "Er is immers niemand in de buurt die hun leesniveau beoordeelt, op de kat na dan natuurlijk."

Ook is het voor de asielkatten goed om regelmatig in aanraking te komen met kinderen. "Hun stemmen en het ritmische geluid van voorlezen werkt rustgevend." Hierdoor zouden de dieren zich uiteindelijk makkelijker aanpassen aan een nieuwe thuissituatie.

Snuffelen aan kind en boek

Doordat de aandacht tijdens het lezen niet volledig op de asielkatten is gericht, zou de kat de tijd hebben om zelf lekker te komen snuffelen aan het kind of het boek. "Sommige katten zullen er gezellig bij komen zitten en anderen kunnen het voorlezen in alle rust vanaf een afstandje bekijken."

Het asiel organiseert het voorleesuurtje om de week. Iedere week is er plek voor drie voorlezers. Kinderen mogen hun eigen favoriete boek meenemen. Ouders kunnen hun kinderen opgeven via dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`