Tumor

Burgers' Zoo laat olifant Rekka inslapen: 'Ze leidt geen olifant-waardig bestaan'

24 april 2019 13:50
Beeld © Burgers' Zoo

Vandaag laten verzorgers van Burgers' Zoo olifant Rekka inslapen. De gezondheid van het vrouwtje, dat een tumor in de blaas heeft, is de laatste tijd snel achteruit gegaan.

"Wij hebben na uitvoerig overleg tussen dierenarts, biologen en dierverzorgers helaas de beslissing moeten nemen om Rekka om dierwelzijnsredenen te euthanaseren", laat de dierentuin weten.

De olifant werd al jarenlang intensief verzorgd door de dierenarts, biologen en dierverzorgers. Eerder werd bij Rekka een tumor in de blaas geconstateerd. Dankzij pijnstillers had de olifant hier nauwelijks last van. Maar de afgelopen weken at het vrouwtje steeds slechter en begon ze sterk te vermageren.

'Geen olifant-waardig bestaan'

"Ondanks alle dagelijkse zorg en toewijding van haar vaste verzorgers lukte het niet meer om Rekka beter te laten eten en het dier vertoonde ook erg lusteloos gedrag, dat zorgen baarde", aldus Burgers' Zoo.

Na uitgebreid onderzoek is besloten dat Rekka 'geen olifant-waardig bestaan' meer leidt. De dierenarts zal Rekka eerst onder narcose brengen, waarna hij haar zal euthanaseren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore