Rijden zonder rijbewijs

Gezin uit Oss slaat, trapt en beledigt agenten bij aanhouding

24 april 2019 09:53
De aanhouding liep behoorlijk uit de hand Beeld © Instagram Politie Oss

Een aanhouding van een 22-jarige man uit het Brabantse Oss is gisteren behoorlijk uit de hand gelopen. Agenten wilden hem bij zijn huis aanhouden omdat hij was betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs, maar daar staken de man en zijn familie hardhandig een stokje voor.

Dinsdag zagen surveillerende agenten van de politie Oss een 22-jarige man rijden die een geschorst rijbewijs bleek te hebben. De agenten besloten de man bij zijn huis aan te houden. De man deed zelf de deur open maar ontkende stellig dat hij in zijn auto zou hebben gereden. Tevergeefs deden de agenten pogingen om hem te laten meewerken en mee te gaan naar het bureau.

Pepperspray

Op het moment dat de politie de man in de boeien wilde slaan, ging de rest van het gezin zich met de aanhouding bemoeien. "Vader, moeder, bestuurder en zijn vriendin sloegen, trapten en beledigden de collega's waarna zij zich enkele minuten met hand en tand hebben moeten verdedigen en uiteindelijk genoodzaakt waren om pepperspray te gebruiken", schrijft de politie Oss op Instagram. 

Zowel vader als zoon kregen daardoor pepperspray in het gezicht en werden vervolgens gearresteerd. Eén agent raakte gewond bij de moeizame aanhouding. De vriendin van de 22-jarige man kwam later verhaal halen op het politiebureau en werd vervolgens aangehouden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore