Klaar-met-Pasen-brownie

Klaar met al die paaseitjes? Zo ben je er snel vanaf!

23 april 2019 18:16 Aangepast: 23 april 2019 18:19
Verslaggever Lonneke en kok Hugo Kennis gaan een paashaas te lijf Beeld © EditieNL

Als jij thuis nog met chocolade paaseitjes zit, is de kans groot dat je er spontaan misselijk van wordt. Dus wat moet je nu - een dag na Pasen - nog met al die chocolade paashazen en -eitjes die je nog over hebt? Wat te denken van een superongezonde maar erg lekkere klaar-met-Pasen-brownie? Ben je in één suikerbom van je eitjes af.

We zijn er niet bepaald vies van paaseitjes: we eten er een miljard per jaar. Dat zijn er maar liefst 47 per persoon. Dan is het niet vreemd als je na de paasdagen geen haas of eitje meer kan zien. Om in één keer van al je paaschocolade af te zijn, heeft verslaggever Lonneke Haveman de hulp ingeroepen van kok Hugo Kennis. Samen met hem maakt ze een speciale klaar-met-Pasen-brownie, die je ook nog kunt invriezen zodat je de rest van het jaar geen paaseitjes maar wel brownies kunt eten.

Wat heb je nodig voor deze brownie? 

  • 225 gr boter 
  • 100 gr pure chocolade (70%) 
  • 330 gr suiker 
  • 125 gr bloem 
  • 25 gr cacaopoeder 
  • 100 gr pecannoten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore