Overlast

Ook vandaag weer stank door paasvuren

22 april 2019 18:18
Een paasvuur vorig jaar in Dijkerhoek in Overijssel Beeld © ANP Foto

Paasvuren in het oosten van het land en Duitsland zorgen vandaag opnieuw voor stankoverlast. De Milieudienst Rijnmond heeft tot nu toe alweer zestig meldingen ontvangen. Op Eerste Paasdag kregen zij honderd meldingen binnen.

Misschien heb jij het zelf ook geroken: een verbrande, chemische geur. Aan het begin van de middag is de stankoverlast wat minder geworden. Op zondagochtend zorgde een oostenwind voor een behoorlijke stankoverlast in grote delen van het land door de paasvuren die in Duitsland zijn aangestoken. De brandweer van Amsterdam kreeg meldingen van brandlucht, maar ook mensen uit Urk, Appingedam, Noordwijk, Kampen, Assen Zwolle beklaagden zich over stank.

#Rooklucht

"Mocht u ondanks deze #rooklucht van #paasvuur toch brand vermoeden dan kunt u natuurlijk altijd 112 bellen'', twitterde het Amsterdamse brandweerkorps gisteren.

In Nederland zijn vanwege de droogte de meeste van de honderden geplande paasvuren verboden. Desondanks kunnen de paasvuren die vanavond plaatsvinden, mogelijk opnieuw overlast veroorzaken. Daarvoor waarschuwt onder meer Milieudienst Rijnmond die vandaag alweer zestig melding binnen kregen. Gisteren kreeg de dienst 100 meldingen over stank binnen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore