Weer

Warmste Tweede Paasdag ooit, Koningsdag nat en fris

22 april 2019 17:16 Aangepast: 22 april 2019 17:16
Archieffoto Beeld © ANP

Vandaag is het, net als de afgelopen dagen, goed toeven in Nederland. De zon schijnt volop en het wordt zomers warm. Maar aan dit heerlijke weer komt na woensdag een eind.

Landinwaarts wordt het vandaag tussen de 24 en 26 graden. "In het zuiden kan het lokaal misschien zelfs 27 graden worden", zegt meteoroloog Brian Verhoeven van Buienradar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van zomerse hitte tot sneeuw en ijs: het paasweekend door de jaren heen

Ook langs de kust is het vandaag met een graad of 25 en een briesje goed uit te houden. "Op de meeste plaatsen, met uitzondering van het noorden en de Wadden, tikken we die zomerse 25 graden aan."

Record?

De kans dat we het regionaal record van warmste Tweede Paasdag breken, is klein. In 1949 werd het in Maastricht 28,9 graden. 

Maar het landelijk record van de warmste Tweede Paasdag is wel degelijk verbroken. Het oude record in De Bilt staat op 24,7 graden en stamt uit 1949. Vanmiddag werd dit record met een tiende verbroken: er is 24,8 graden gemeten.  

Natter en frisser

Maar of het nu een record is of niet, belangrijk is dat we nog even van het heerlijke weer genieten. "Dinsdag en woensdag is het nog lekker warm, maar in de loop van woensdag neemt de kans op buien wel toe. Daarna gaat de temperatuur flink omlaag."

Op Koningsdag wordt het niet warmer dan een graad of 15, laat de zon zich nauwelijks zien en houden we het niet droog. "Die paraplu zou ik zeker meenemen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore