Ingreep

Met sneetjes in je buik een sixpack creëren: Ryan kreeg een 'daddy make-over'

22 april 2019 10:40 Aangepast: 22 april 2019 18:43
Beeld © Eigen beelden

Het is hét schoonheidsideaal voor veel mannen: een wasbordje. Maar als je dat niet van nature hebt, of weinig zin hebt om te trainen, is er een alternatief: de 'daddy make-over'. Door middel van liposuctie wordt een sixpack nagemaakt.

Ryan, de man van YouTuber Laura Ponticorvo, is naar Turkije geweest voor een zogenoemde daddy make-over. "Ik had van die hangtietjes, zwembandjes en een buikje", vertelt hij aan EditieNL. "Ik dacht: hoe kom ik daar het snelst vanaf?"

Op het internet vond hij een kliniek in Turkije waarbij ze kleine littekentjes maken op het spierweefsel, waardoor het daarna moet lijken alsof je buikspieren hebt. 

'Je beschadigt het weefsel'

Cosmetisch dermatoloog Loek Habbema waarschuwt voor dit soort ingrepen. "Het moet niet de gewoonste zaak van de wereld worden. Je beschadigt het weefsel, waarin de littekens worden gemaakt, bewust."

Wat dit op de lange termijn met je lichaam doet, dat weten de artsen niet. "Het zou best kunnen dat er zich over een paar jaar vet ophoopt tussen de gecreëerde sixpack. Daarom moet je echt oppassen met deze behandeling."

3 maanden in een korset

Hoe de sixpack van Ryan eruit ziet, dat weet hij nog niet. De komende maanden zit hij in een soort korset, om alles mooi te laten helen.

En over de mogelijk schadelijke gevolgen zit hij vooralsnog niet in. "Dat zie ik dan wel. Nu vond ik het een goed idee en een interessante ingreep."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`