Dierenmishandeling

Politie redt hond uit bloedhete auto: 'Het gaat weer beginnen…'

19 april 2019 14:54
De hond in de auto, voor agenten hem bevrijdden Beeld © Instagram.com/wa_berendjager

Agenten in het Gelderse Winterswijk hebben vrijdagmiddag een hond gered die alleen in een hete auto zat. Dat komt met mooi weer vaker voor. Baasjes lijken, ondanks waarschuwingen, niet te beseffen hoe gevaarlijk dat is voor hun huisdier.

"Deze hond werd zojuist uit een auto gered door collega's", schrijft Berend Jager, wijkagent in Winterswijk, bij een Instagramfoto van een in elkaar gedoken hond. "Auto in de brandende zon zonder enige ventilatie."

De agenten braken de auto open om de hond te bevrijden. "De hond was blij met de redding. De baas natuurlijk niet met de schade en de rest van de gevolgen." Onder de foto is weinig sympathie voor de eigenaar van de hond te lezen.

'Wanneer stoppen mensen'

"Het gaat weer beginnen…je bent geen hond waard" en "Pfff. Wanneer stoppen mensen hier nou mee?!" zijn enkele reacties. Iedere zomer moeten agenten namelijk dieren uit hete auto's bevrijden.

Ondanks veel waarschuwingen van de politie en dierenorganisaties lijken baasjes niet te beseffen hoe gevaarlijk het is om een dier in een auto in de zon achter te laten. De temperatuur kan daar snel oplopen. Omdat honden niet kunnen zweten, kunnen ze oververhit raken. Baasjes die hun dier achterlaten in de auto kunnen een boete krijgen en zelfs worden vervolgd voor dierenmishandeling.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore