Afschieten

Attractiepark Toverland mag duiven afschieten: 'De poep is gevaarlijk'

18 april 2019 11:31 Aangepast: 18 april 2019 15:17
Attractiepark Toverland in Sevenum Beeld © Toverland

Het Limburgse attractiepark Toverland heeft last van een groep duiven die graag op de oude ingang van het park zit. "De poep is gevaarlijk", laat een woordvoerder weten. Het park heeft een vergunning gekregen om de overlastgevende duiven af te schieten.

Medewerkers van Toverland in Sevenum hebben alle mogelijke natuurlijke manieren om een groep duiven te verjagen al geprobeerd, vertelt een woordvoerder van het park aan Editie NL. "Van die prikkers, noem maar op." Met de provincie Limburg is nu besloten de duiven af te schieten.

Het park heeft namelijk veel last van een groep vogels die graag op de oude ingang van het park zit. Die ingang wordt nu vooral gebruikt bij evenementen en door medewerkers. "Ze zitten op de torens en poepen overal", legt een woordvoerder uit.

Potentieel gezondheidsgevaar

Die duivenpoep baart het attractiepark zorgen. "Daar kunnen schimmels en parasieten in zitten en dat is een potentieel gezondheidsgevaar voor bezoekers en medewerkers." Ook decoratie en attracties in het park worden wel eens vies. "Als dat het enige was, was afschieten niet nodig. Dan is een spraybeurt genoeg om het weer schoon te maken."

Toverland hoopt dat het afschieten van de duiven een eenmalige actie is. De woordvoerder benadrukt dat dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. "Eerder deze maand redden we nog een aantal baby-eendjes uit een wildwaterbaan."

Commotie op sociale media

Ondanks dat het pretpark tot nu toe geen negatieve reacties heeft gekregen, laat de woordvoerder weten voorlopig geen gebruik te zullen maken van de vergunning. Het park is geschrokken van de ontstane commotie op sociale media. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore