EditieNL

Vrienden dragen gehandicapte Kevan door heel Europa

10 augustus 2016 14:16 Aangepast: 10 augustus 2016 14:54
Beeld © Instagram Wecarrykevan

Het is een verhaal van pure vriendschap: De dertigjarige Kevan wilde graag reizen, maar hij kan door zijn spierziekte zelf niet lopen. En met zijn rolstoel was hij heel erg beperkt. Dus besloten zijn vrienden om hem drie weken te dragen op hun rug.

In een soort rugzak nam de groep van vier vrienden Kevan mee door Europa. Hij kwam op plekken waar hij in zijn rolstoel nooit was gekomen: het Engelse landschap, de smalle straatjes van Parijs of een boot naar Ierse eilanden. Kevan heeft een vorm van spierdystrofie waardoor hij zelf niet kan lopen, en maar weinig energie heeft. Toch wilde hij graag de wereld zien, omdat hij naar eigen zeggen een 'avonturier' is. 

 

destination: Skellig --

Een foto die is geplaatst door We Carry Kevan (@wecarrykevan) op

Crowdfundactie

Met een crowdfundactie hebben ze het geld bij elkaar gekregen voor de reis, maar toen moest de grote uitdaging nog komen: de reis zelf. Maanden hebben de vrienden van tevoren getraind om Kevan zo goed mogelijk te kunnen dragen. Ondertussen zijn ze terug in hun thuisland Amerika, en kijken ze terug op een prachtige reis.

'We hadden geweldige dagen' zegt Kevan op zijn site. 'Van dansen in de straten van Parijs, tot vogels voeren in Londen en het wandelen naar de top van een Ierse berg'. Eenmaal thuis is Kevan begonnen een documentaire te maken met de beelden die ze gemaakt hebben tijdens de reis. De docu komt volgend jaar uit, maar voor wie nog niet kan wachten kun je op de site van Kevan alles lezen over zijn reis.

Volgend avontuur

Toch is volgens Kevan zijn avontuur pas net begonnen. Nu wil hij andere mensen met een beperking gaan helpen om hun dromen uit te laten komen. En ook willen de vrienden een nieuwe reis gaan maken, deze keer denken ze eraan om de Chinese muur te beklimmen.  

 

taking it all in #wecarrykevan

Een foto die is geplaatst door We Carry Kevan (@wecarrykevan) op

 

 

abbey road! ✌--️

Een foto die is geplaatst door We Carry Kevan (@wecarrykevan) op

 

 

 

five dudes on a boat #wecarrykevan

Een foto die is geplaatst door We Carry Kevan (@wecarrykevan) op

 

Meer op rtlnieuws.nl:

 

 

`