Nachtelijke achtervolging

Ontsnapte wallaby's houden politie Limburg bezig

15 april 2019 11:53 Aangepast: 15 april 2019 11:53
Na een eerste melding over een ontsnapte wallaby, kreeg de politie een tweede melding Beeld © Facebook Politie Kerkrade

De politie van het Limburgse Kerkrade kreeg in de nacht van zondag op maandag een bijzondere melding: er zou een kangoeroe gesignaleerd zijn naast de weg. Even later kreeg de politie opnieuw een melding dat er ergens een wallaby rond sprong.

De politie van Kerkrade kreeg in de nacht van zondag op maandag een melding die ze niet snel zullen vergeten. Langs een weg zou een kangoeroe zijn gesignaleerd. "Niet geheel overtuigd reden wij die kant op om het met eigen ogen te zien. De melder had het bijna goed gezien, het bleek namelijk om een wallaby te gaan", schrijven de agenten op hun Facebook-pagina. 

Gelukkig geen beelden 

De wallaby was de agenten in eerste instantie te snel af want de achtervolging duurde wel even. "Er zijn gelukkig geen beelden van het moment dat de wallaby ongeveer 10 collega's te snel af was."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brabants stel voedt babykangoeroe Skippy op: 'We wisselen de draagdiensten met elkaar af'

Uiteindelijk lukte het de agenten toch om de wallaby te pakken te krijgen en zo mogelijk gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen.

Tweede wallaby

Toch was het wallaby-avontuur voor de politie in Kerkrade toen nog niet voorbij: later die nacht kwam een melding binnen dat er een tweede wallaby was gesignaleerd. "Deze uitdaging vonden wij een mooie binnenkomer voor de ochtenddienst, die ons gelukkig kwam aflossen."

Inmiddels zijn beide ontsnapte wallaby's weer veilig terug in attractiepark Mondo Verde in Landgraaf.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore