Duncan Laurence

'Songfestival moet naar Den Haag komen'

11 april 2019 16:36 Aangepast: 11 april 2019 16:36
Duncan Laurence wordt opgewacht door fans voor een foto voorafgaand aan de persdag van Eurovision in Concert Beeld © ANP

Als Duncan Laurence het Eurovisiesongfestival wint, moet het evenement volgend jaar in Den Haag gehouden worden. Dat zegt Hart voor Den Haag/Groep de Mos, de grootste partij in de hofstad.

De politieke partij denkt ook al een geschikte locatie te weten voor het songfestival: het stadion van voetbalclub ADO Den Haag. "Een evenement met ruim 180 miljoen televisiekijkers in het ADO-stadion, hoe mooi zou dat wel niet zijn!" zegt raadslid Ralf Sluijs.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence scoort nu al internationaal succes

Duncan Laurence is bij de bookmakers een van de favorieten om het festival te winnen. Groep de Mos is daarom optimistisch over Nederlandse winst. "Laten we de huid nog niet verkopen voordat de beer geschoten is, maar hardop dromen en denken mag natuurlijk altijd."

Amsterdam wil ook

Als Laurence met zijn lied Arcade inderdaad wint, wil de partij graag dat Den Haag gaststad wordt in 2020. Dat zou samenvallen met de viering van 75 jaar vrede en veiligheid. Ideaal, denkt Groep de Mos. "Het liedjesfestijn staat voor vrijheid en mogen zijn wie je bent.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amsterdam wil songfestival wel organiseren

Het Eurovisiesongfestival werd vier keer eerder in Nederland gehouden, waarvan twee keer in Den Haag, in 1976 en 1980. Den Haag is niet de enige stad die het zangfestijn graag wil organiseren. Amsterdam had zichzelf al eerder naar voren geschoven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore