Video

Rappende Rotterdamse conducteur gaat viral: 'Ik wil doorbreken'

11 april 2019 10:59 Aangepast: 11 april 2019 10:59
Conducteur Giovanni rapt er op los. Beeld © Twitter | Apson

RET-conducteur Giovanni Eenig (36) maakt een reisje met de tram een stuk aangenamer. De Rotterdammer rapt er dagelijks vrolijk op los. Een recent filmpje van zijn zangkunsten gaat nu viral.

"Hé, hé, hé, kom gezellig mee! Want iedereen gaat mee met de tram van RET", begint Giovanni Eenig zijn rap. De RET-conducteur wordt omringd door passagiers die hem enthousiast ondersteunen in zijn optreden. 

Behalve vermaak, geeft Giovanni ook nog een duidelijke boodschap mee, uiteraard al rappend. "Het beste wat we doen; u verplaatsen van A naar B. Niet vergeten in te checken en ook uit te checken, anders moet ik je wel buiten zetten."

De video werd een paar dagen geleden op Twitter gezet en is inmiddels door tienduizenden mensen bekeken. "Ik had echt niet verwacht dat het zo hard zou gaan", vertelt hij aan Editie NL. "Ik werd de volgende ochtend wakker met allemaal gemiste oproepen. Ik dacht: oké, dit is mooi."

'Ik blijf conducteur'

De goedlachse conducteur hoopt dat hij binnenkort ook buiten de tram op publiek kan rekenen. "Ik wil heel graag doorbreken met mijn eigen muziek. Ik schrijf zelf teksten in het Engels en het Nederlands en zou het geweldig vinden om ontdekt te worden."

Mocht dat lukken, dan denkt Giovanni er niet aan om zijn baan als conducteur op te geven. "Ik zou als vrijwilliger bij de RET blijven en in de tram blijven werken. Anders ga ik de mensen te veel missen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore