Spelletjes en behendigheid

Dierenbescherming komt met Dog Fun Run: een hardloopwedstrijd met je hond

11 april 2019 09:44 Aangepast: 11 april 2019 09:44
Beeld © Dierenbescherming

Lekker met je hond rennen wordt nog leuker tijdens een nieuw evenement voor honden en hun baasje: de Dog Fun Run. Samen met je hond leg je een parcours met hindernissen en behendigheidsspelletjes af. De run vindt plaats op 15 september.

Kleine hondjes kunnen meedoen aan het parcours van 2 kilometer en voor de grotere honden is er een parcours van 4,5 kilometer. Onderweg zijn er allerlei obstakels. Deelnemers gaan bijvoorbeeld over boomstammen, door een tunnel of in een modderpoel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dierenziekenhuis Eindhoven organiseert afvalrace voor te dikke huisdieren

Met het evenement wil de Dierenbescherming hondenbaasjes stimuleren om meer met hun huisdier te doen. "Ze worden anders veel te dik, raken gefrustreerd en worden ongehoorzaam omdat ze hun energie niet kwijt kunnen." 

Sponsorloop

Inschrijven voor de Dog Fun Run kan vanaf vandaag. Het evenement wordt gehouden op het Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.

Deelnemers van de Dog Fun Run kunnen zich laten sponsoren. De opbrengst gaat naar honden in dierenopvangcentra, voor hen worden trainings- en speelmaterialen gekocht en hondenspeelvelden ingericht.

Zo ziet de Dog Fun Run eruit:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`