Avontuur

Hond pakt in z'n eentje de trein van Amsterdam naar Weesp

10 april 2019 15:55 Aangepast: 11 april 2019 08:49
Beeld © Dierenambulance Midden-Nederland

Een avontuurlijke viervoeter heeft gisteravond een treinreisje gemaakt in Noord-Holland. De witte, harige passagier was zonder baasje op station Muiderpoort in de trein gestapt en wandelde er in Weesp pas weer uit.

Aan het begin van de avond kreeg de Dierenambulance Midden-Nederland een telefoontje binnen van de NS, waarin de opmerkelijke reiziger werd gemeld. Een van de passagiers heeft de hond op station Weesp overgedragen aan de conducteurs", schrijft de dierenambulance op Facebook.

"De hond mocht vervolgens mee in de trein naar Almere, waar wij deze dierlijke zwartrijder konden ophalen." De hond bleek gelukkig een chip te hebben en was goed geregistreerd. "De eigenaar van de hond was al erg ongerust en enorm blij om te horen dat hij ongedeerd en gevonden was."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hond loopt weg en pakt de trein naar Utrecht Centraal

'Mooie samenwerking'

Het baasje is direct vanuit Amsterdam in de auto gestapt, om de hond in Almere op te halen. "Beide waren erg blij om elkaar weer te zien."

De dierenambulance bedankt de NS en de passagier die zich over de hond ontfermde. "Deze mooie samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de hond weer veilig thuis is."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore