Duurzamer

Het duurde even, maar HEMA komt ook met een veganistische rookworst

10 april 2019 17:56 Aangepast: 11 april 2019 08:42
De iconische Hema-rookworst krijgt nu ook een vegan variant Beeld © ANP Foto

Na het vegetarische saucijzenbroodje en de veganistische appeltaart, komt HEMA binnenkort ook met een vegan variant van de rookworst. HEMA sluit daarmee aan in het rijtje van Unox en de Vegetarische Slager. "Deze rookworst moet net zo iconisch worden als onze andere rookworsten."

Alle bekende producten van HEMA moeten in de toekomst een veganistische variant krijgen. Daarbij hoort dus ook de welbekende rookworst én de tompoucen van de keten. Dat maakte topman Tjeerd Jegen vandaag bekend. 

Eerder bracht HEMA al een vegetarisch saucijzenbroodje en een vegan appeltaart op de markt. Over een tijdje is de 'iconische rookworst' aan de beurt. "Deze is nu nog in ontwikkeling. Het is lastig aan te geven hoe lang dit duurt, juist om ook hiervan een iconische rookworst te maken", zegt hoofd corporate communicatie Arnold Drijver tegen EditieNL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom willen we vegan ijsjes? 'Het voelt gezond'

Katoen en plastic

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de nieuwe strategie van HEMA, zegt Drijver. "Daar zijn we al mee bezig. Zo zijn al onze katoenen producten al 100 procent duurzaam en hebben we onlangs bekend gemaakt dat we al het plastic, zowel in producten als in de verpakkingen, gaan aanpakken."

HEMA loopt nou niet bepaald voorop met de aankondiging van een vegan rookworst. Afgelopen oktober bracht Unox al een veganistische variant op de markt. En in diezelfde maand kwam ook de Vegetarische Slager met een plantaardige roockworst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore