Ga naar de inhoud
Ajax - Juventus

Profiteert Transavia van vlucht met Ronaldo en co?

Beeld © Twitter/Cristiano Ronaldo

De spotlight staat vol op de sterspelers van Juventus die in Amsterdam zijn voor hun duel tegen Ajax. En daarmee ook op het Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel, waar de spelers slapen, én op Transavia, waarmee het team vloog. Wat voor impact heeft de aanwezigheid van deze grote jongens nou op die merken?

Cristiano Ronaldo deelde gistermiddag een vrolijk kiekje vanuit het vliegtuig. De onmiskenbare groene stoelen verraadden dat het om een vlucht van Transavia ging. Het voetbalteam had het vliegtuig afgehuurd. "We vlogen wel met eigen personeel. Dat is voor onze medewerkers natuurlijk hartstikke leuk", zegt een woordvoerder van Transavia tegen EditieNL.

'Geen deal'

De sfeer aan boord was volgens haar hartstikke goed. "Ze waren heel vriendelijk, er was een gezellige sfeer. De crew had speciaal voor het team de welkomstspeech in het Italiaans gehouden. Maar alle passagiers zijn voor ons natuurlijk belangrijk!"

De vliegmaatschappij is maar wat blij met de foto die Ronaldo deelde en plaatste die ook zelf op social media. "We vinden het hartstikke leuk, maar de foto was niet afgesproken." Juventus vliegt ook weer terug met een vliegtuig van Transavia.

Marketeer Marcel Beerthuizen denkt niet dat we de social media-post te groot moeten maken. "Ik denk niet dat er een deal achter zit. Ze maken altijd een foto als ze op trip gaan", zegt Beerthuizen tegen EditieNL. Wie Ronaldo wel betaalt om een plaatje op zijn social media te delen, is daar volgens hem tussen de half miljoen en één miljoen euro aan kwijt.

Ontbijtje van Ronaldo 

Ook vol in de aandacht is het Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel, waar de spelers verblijven. Het personeel daar houdt de lippen echter stijf op elkaar in verband met de privacy van de spelers. In welke kamer Ronaldo slaapt of wat voor ontbijtje hij eet, zullen we dus niet weten. Of Van der Valk een deal met Juventus heeft gemaakt, is ook niet bekend.

Spelers
Lees ook:
Spelers Juventus slapen in Van der Valk: 'Heel bijzonder dat ze hier liggen'

Heel normale merken

De aandacht is volgens merkenstrateeg Marc Oosterhout in elk geval wel goed voor Van der Valk en Transavia. "Het draagt sowieso bij aan je merk, op een positieve manier. Helemaal omdat vaak is vastgelegd dat ze er zelf niks mee mogen doen." Het is volgens hem gunstig dat de sterspelers gebruik maken van merken die in onze ogen 'heel normaal' zijn. "Blijkbaar zijn deze merken voor deze sterren goed genoeg."

Beerthuizen is er iets voorzichtiger in: "Het is een leuke associatie, maar ik denk niet dat Van der Valk morgen opeens een stijging ziet in het aantal boekingen."

Bekijk hier de video:

03:14