Secret by Bentley

Welkom in de hondenhemel: Lana runt een foodtruck en restaurant voor honden

09 april 2019 13:43 Aangepast: 09 april 2019 15:31
Bulldog Bentley heeft zijn eigen restaurant en truck. Beeld © Lana Provoost

Huisgemaakte aardappelfrietjes, groentetaart en hondenbier. Het is een kleine greep uit de gerechten die op het menu staan bij Secret by Bentley. Dit hondenwalhalla is te vinden in Antwerpen, en in truckvorm op verschillende hondenevenementen. En wellicht binnenkort ook wel in Nederland.

Waarom je viervoeter altijd maar saaie brokken of botten geven als je hem ook kunt verwennen met een luxe hondenmenu? Dat dacht ook de 33-jarige Lana Provoost uit Vlaanderen. Daarom startte ze 'Secret by Bentley', een restaurant en foodtruck waar honden gerechten voorgeschoteld krijgen om hun poten bij af te likken.

Vleesmuffins

Op het menu staan onder meer vleesmuffins, taart en ijsjes. Ook kunnen eigenaren snoep scheppen voor hun huisdier. Daarbij drinken de honden natuurlijk geen water, maar kunnen zij sippen van een flesje 'Dog beer' of 'Pawsecco'. "Alle producten zijn gezond en verantwoord, en worden bereid met verse producten zonder toegevoegde suikers", vertelt Lana aan EditieNL.

Bentley en zijn truck. Bentley en zijn truck.

Glutenallergie

Ook zijn er glutenvrije etenswaren. "Sinds ik de hondenwereld ben ingerold, merk ik dat er veel dieren zijn met gluten- of lactoseintolerantie. Daarom verkoop ik ook taarten die door honden met speciale wensen gegeten kunnen worden."

Volgens Lana –  zelf 'moeder' van bulldog Bentley – vallen de producten erg in de smaak. "Mijn eigen hond vloog direct op de muffin af. Ik heb een klant die er elke dag een voor haar hond komt halen."

Toch zijn de producten volgens Lana echt bedoeld als beloning. "Bijvoorbeeld als de hond iets te vieren heeft, of als hij iets goeds heeft gedaan. Een hond mag dan misschien niet beseffen wanneer zijn verjaardag is; ze merken het wel wanneer ze worden beloond."

Lana en Bentley. Lana en Bentley.

Mogelijk naar Nederland

Wie met zijn of haar viervoeter een bezoekje aan Secrets of Bentley wil brengen, kan bij het pop-uprestaurant op het plein Groenplaats in Antwerpen terecht. Met de foodtruck staat Lana vanaf de komende zomer op verschillende locaties door België. Ook is ze in gesprek met verschillende organisaties van Nederlandse hondenevenementen. Via Instagram kun je in de gaten houden waar ze staat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore