'Verborgen juweel'

Parijs en Barcelona wel gezien? Britse krant The Times tipt 'onontdekte schat' Dordrecht

08 april 2019 17:43 Aangepast: 09 april 2019 08:04
Volgens The Times is Dordrecht the place to be. Beeld © iStock

Vergeet Parijs, Londen en Barcelona: Dordrecht is de plek waar je voor de ideale stedentrip moet zijn. Althans, als we krant The Times mogen geloven. Die raadt een reisje naar Dordrecht aan voor mensen die eens iets nieuws willen proberen.

'Een verborgen juweel', zo noemt het Britse dagblad Dordrecht. De Zuid-Hollandse stad is als enige plaats in Nederland opgenomen in een lijst met '30 onontdekte schatten in Europa' die The Times onlangs publiceerde.

Rijke geschiedenis

The Times prijst Dordrecht onder meer om zijn rijke geschiedenis en omschrijft de stad als 'de plek waar in 1572 de basis werd gelegd voor de onafhankelijke Nederlandse republiek'. Ook de 900 rijksmonumenten die herinneren aan de Gouden Eeuw blijven niet onopgemerkt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Op stedentrip? Met Google Maps vind je nu ook deelsteppen

To-dolijst

Hoe je als toerist in Dordrecht je tijd moet besteden? Nou, fotografeer bijvoorbeeld de sprookjesachtige gebouwen en beklim de 275 treden van de Grote Kerk voor het beste uitzicht over de stad. Ook een cruise door de Dordtse grachten mag je niet overslaan.

Daarnaast tipt The Times het Dordrechts Museum en een gin- en jeneverproeverij bij distilleerderij Rutte. Slapen doe je bij Villa Augustus. Het laatste pluspunt: in vijftien minuten ben je met de trein in hartje Rotterdam.

De lijst

Andere – voornamelijk Zuid-Europese – plaatsen die in de lijst voorkomen zijn het Italiaanse Pollica, het Spaanse Valderrobres, het Franse Avallon en het Griekse Nafplio.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore