Eigenaar op vakantie

Zwerfkat sluipt huis in en bevalt daar van kittens: 'Ik hoorde gepiep'

04 april 2019 14:06 Aangepast: 04 april 2019 14:06
Beeld © Dierenambulance Utrecht

Ben van Harten uit Utrecht keek vreemd op toen hij begin deze week opeens nieuwe bewoners in zijn huis had toen hij terugkwam van vakantie. "Ik hoorde gepiep in de hoek van de kamer. Ik dacht eerst aan muizen." Wat bleek: er zaten vier pasgeboren katjes in zijn huis.

"Ik dacht echt: huh, hoe kan dit? Ik heb wel een kat, maar dat is een mannetje en die is gesteriliseerd", vertelt Ben aan EditieNL.

Het raadsel werd al gauw opgelost, want de moederpoes stond voor de deur. Ze was via het kattenluik het huis binnengekomen. Ben had dat open laten staan zodat zijn kat, die tijdens zijn vakantie door iemand anders verzorgd werd, gewoon nog naar buiten kon.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie redt zes verwaarloosde kittens en hun moeder uit parkeergarage

Wilde kat

Waarschijnlijk is het zwangere dier het huis van Ben binnengegaan op zoek naar een warm plekje, en daar bevallen van haar kroost. De kat is overigens geen onbekende voor Ben. "Het is een wilde kat, zonder baasje. Ze kwam wel eens binnen om eten van onze kat te stelen. Ik heb getwijfeld om de kittens te houden, maar die moederkat is te wild."

De beestjes zijn meegenomen door de dierenambulance. Een van de kittens heeft het niet gered, de andere drie zitten samen met de moeder in een tijdelijk opvanggezin. Als de jonge katjes oud genoeg zijn, kunnen ze ergens anders geplaatst wordt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore