Bier

Proost: dit voorjaar ook alcoholvrije Leffe Blond

04 april 2019 12:31 Aangepast: 04 april 2019 12:45
Beeld © AB InBev

Een avondje op het terras, maar geen kater de dag erna? Dan neem je toch gewoon een alcoholvrij biertje. Vanaf deze lente is er een nieuwe variant op de markt. Brouwer AB InBev introduceert met Leffe Blond 0,0% het eerste abdijbier zonder alcohol.

De verkoop van alcoholvrij bier is de afgelopen jaren flink toegenomen, blijkt uit cijfers van de koepelorganisatie Nederlandse Brouwers. Steeds meer brouwers brengen dan ook een variant zonder alcohol op de markt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Succes van alcoholvrij bier stuwt de verkoopcijfers van Heineken

Daar wil AB InBev, die eerder al onder meer met Jupiler 0.0 en Hoegaarden 0,0 kwam, op inspelen met dit nieuwe alcoholvrije bier. "Leffe Blond is het grootste en bekendste speciaalbier merk van Nederland. Met de introductie van Leffe Blond 0,0% kunnen we consumenten op nog meer momenten laten genieten van de unieke smaak van Leffe", aldus brandmanager Adriaan Bos.

In de supermarkt

Volgens de brouwer heeft het alcoholvrije bier dezelfde smaak als de normale Leffe Blond. Bierliefhebbers kunnen vanaf eind april op het terras een Leffe Blond 0,0% bestellen. Vanaf juli zal het speciaalbiertje ook in de supermarkt te koop zijn. In België is het al sinds vorig najaar te koop.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore