Ga naar de inhoud
Hart onder de riem

Zieke ADO-supporter Koen (11) krijgt 700 kaarten na oproep: 'Hij is superblij'

De hele ziekenhuiskamer van Koen hangt vol kaarten Beeld © Groengeelhart ADO Den Haag

Zijn hele ziekenhuiskamer hangt er vol mee: de ernstig zieke ADO-supporter Koen van der Velden (11) ontving ruim 700 kaarten. Na een oproep door het supportersplatform van de Haagse voetbalclub werd de jongen overspoeld door post. "Hij noemt zijn kamer zijn eigen kaartenhemel."

Koen is al een jaar ernstig ziek, hij heeft een kwaadaardige bottumor. Vorig jaar werd zijn linkeronderbeen geamputeerd. Op dit moment ondergaat hij weer een zware behandeling en daarom wilde ADO-supportersplatform Groen Geel Hart hem graag een hart onder de riem steken. Met succes: ontzettend veel mensen stuurden een kaartje naar de knul.

Oproep:
Lees ook:
Oproep: stuur een kaartje naar ernstig zieke ADO-supporter Koen (11)

Maar daar bleef het niet bij. Koen kreeg zelfs cadeautjes. "De kunstenaar Barry Privano stuurde een kunstwerk van Koens held Tommie Beugelsdijk. Ook ontving hij een ADO-shirt van een jonge supporter die zijn eigen shirt aan Koen wilde schenken. Hoe lief is dat!" schrijft Groen Geel Hart op Facebook.

Chemokuur

Het gaat helaas niet zo goed met Koen. Hij zit in het laatste en zwaarste deel van zijn behandeling: vier dagen chemokuur en zijn stamcellen worden teruggeplaatst. Ook moet hij continu aan de antibiotica in verband met infecties. Dit kan in totaal wel drie weken duren. "Hij voelt zich echt rot door de chemokuur."

De kaarten doen hem goed: "Hij is echt super blij met alle kaarten! Namens Koen en zijn familie willen we iedereen ontzettend bedanken." De verpleging is volgens de vader van de jongen niet altijd even blij met alle post. "Koen ligt helaas nog wel even in het ziekenhuis en wij doen een oproep om het de verpleging nog wat lastiger te maken. We willen méér kaarten!"

Alle kaarten mogen naar het volgende adres:

Prinses Maxima Centrum t.a.v. Koen van der Velden

Heidelberglaan 25

3584 CS Utrecht