Diamond Theme Park Award

Apenheul wint prijs voor voedershow gorilla's

03 april 2019 13:26 Aangepast: 03 april 2019 13:26
Beeld © Apenheul

De gorilla voederpresentatie in Apenheul is gekozen als Beste Dierendemonstratieshow van Nederland en België. De dierentuin kreeg de prijs vandaag bij de uitreiking van de Diamond Theme Park Awards.

Een vakjury en een zogenaamde fanjury, bestaande uit dierenpark-bezoekers, kozen de voedershow als beste demonstratieshow. "Het is een eer om deze prijs te mogen ontvangen", zegt Apenheul directeur Roel Welsing.

Tijdens de presentatie worden de dieren voorgesteld aan de bezoekers. "Het is een feest van herkenning voor het publiek. Mensen en apen lijken gewoon heel erg op elkaar", vertelt een woordvoerder. "De verzorgers kunnen daar van alles over te vertellen. Het gaat niet zo zeer om het voederen, maar om het gedrag. Dat maakt het bijzonder"

Walibi en de Efteling

Met dit soort presentaties probeert het park naar eigen zeggen de dierenliefde van de verzorger over te brengen op het publiek. "Dat onze bezoekers uit Nederland en ook België daar zoveel waardering voor hebben is natuurlijk een prachtig resultaat."

Tijdens de uitreiking werd het Belgische Pairi Daiza bekroond tot beste dierenpark van Europa. Volgens de jury is Walibi het beste pretpark van België, en de Efteling het beste van park van Nederland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore