Olifanten fashion

Nieuwe Dumbo-film inspireert modeontwerpers

28 maart 2019 15:12 Aangepast: 28 maart 2019 15:12
Het Spaanse Loewe is een van de modemerken die zich laten inspireren door de film Dumbo Beeld © Instagram.com/loewe

Sinds deze week draait de live actionfilm Dumbo in de Nederlandse bioscopen. De kleine olifant met de grote oren is niet alleen leuk voor kinderen, maar inspireert ook modeontwerpers.

In de remake van de populaire Disney-film Dumbo is de schattige olifant met zijn kenmerkende oren de grote ster. Ook in de collectie van bekende modemerken schittert hij op dit moment.

Pull&Bear, Primark en duurdere internationale merken hebben zich laten inspireren door de olifant die al in 1941 uit de Disney stal kwam en nu in een live actionfilm te zien is in de bioscoop. Volgens hen kan je ook als volwassene prima met Dumbo door het leven.

Tassen, truien en t-shirts

Pull&Bear heeft verschillende vintage Disney-truien en t-shirts in de collectie. De Primark gaat een stuk verder. Er zijn 62 producten naar aanleiding van de film te koop. Van sokken en sloffen tot leggings en zelfs wasmanden.

Het Spaanse modehuis Loewe lanceert morgen een Dumbo-lijn met tassen, sweaters en zomerbroeken. Het Amerikaanse label Coach heeft ook truien, t-shirts en tassen met het olifantje en andere Disney-figuren erop. Beide merken laten Dombo terugkomen in zowel hun vrouwen- als mannencollectie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore