Pretpark

'Gratis' kaartjes Toverland binnen no time uitverkocht: klanten Kruidvat boos

28 maart 2019 16:22 Aangepast: 01 april 2019 14:31
Beeld © Attractiepark Toverland

Een actie van Kruidvat waarbij klanten gratis entreetickets voor dagjes uit krijgen, heeft tot een hoop boze reacties geleid. De kaartjes voor pretpark Toverland in Sevenum gingen zo snel dat een hoop mensen achter het net visten. En dat terwijl veel mensen wel al speciaal de benodigde actieproducten insloegen.

De actie startte deze week: bij aankoop van producten van een aantal geselecteerde merken, krijgen klanten een gratis entreeticket voor diverse dieren- en pretparken. Deelnemende parken zijn onder meer Duinrell, Sea Life Scheveningen en Toverland. Vanaf woensdagavond zijn de vouchers echter al niet meer om te wisselen voor een ticket voor Toverland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Droomsollicitatie? Na je gesprek onbeperkt in de achtbaan

Op social media werd gespeculeerd dat het om een foutmelding zou gaan, maar die mensen worden vandaag toch teleurgesteld. "De tickets zijn echt uitverkocht", vertelt een woordvoerder van FFO, het marketingbedrijf dat achter de ticketwebsite van Kruidvat zit. "De actie is een enorm succes gebleken." Er is wel een storing in het systeem geweest, maar die is volgens Kruidvat inmiddels opgelost.

Mensen teleurstellen

Ook de woordvoerder van Toverland bevestigt dat de tickets echt op zijn. "We zijn overweldigd. De snelheid is heel bijzonder. Het is voor ons super dat zoveel mensen ons willen bezoeken, maar het is tegelijkertijd ook jammer dat we mensen moeten teleurstellen." Hoeveel tickets er in totaal beschikbaar waren, kan ze niet zeggen.

Het systeem van de actie werkt met twee codes. Klanten krijgen in de winkel een voucher. Daarmee kunnen ze online een park uitkiezen, waar ze dan weer een ticketcode voor krijgen. "Wie de eerste code al heeft verzilverd, kan wel gewoon nog een ticket bestellen met de tweede code."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dagje pretpark zonder korting? 'We willen niet meer de volle prijs betalen'

De teleurstelling is er bij veel klanten van de drogisterij zeker. Onder een Facebookbericht van pretparkwebsite Looopings regent het klachten. Veel mensen schrijven dat ze al speciaal actieproducten hebben gekocht. De woordvoerder van FFO begrijpt de teleurstelling, maar benadrukt dat duidelijk in de voorwaarden staat dat het om een 'op is op'-actie gaat.

Kruidvat betreurt het dat klanten teleurgesteld zijn: "We vinden het ontzettend vervelend voor klanten die via deze actie graag naar Toverland wilden. We hopen dat ze als alternatief naar een van de andere negentien uitjes gaan. We hebben de populariteit van Toverland misschien onderschat."

Mogelijk extra tickets

Toch is er goed nieuws voor de pretparkliefhebbers die graag via de actie naar Toverland wilden. "We zijn in gesprek over de mogelijkheid om extra tickets vrij te geven", zegt de woordvoerder van Toverland. Wanneer daar meer duidelijkheid over komt, is niet bekend.

Zelf een kaartje voor Toverland kopen, kan natuurlijk ook.

Update 1 April 2019

"We zijn met Kruidvat in gesprek gegaan en hebben vandaag extra tickets beschikbaar gesteld. Het gaat om een beperkt aantal tickets, dus hierbij geldt weer: op = op."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore