Giftig

Pas op met Pasen: huisdieren en chocolade gaan niet samen

28 maart 2019 10:35 Aangepast: 28 maart 2019 10:36
Dierenambulance Amsterdam waarschuwt alvast voor Pasen Beeld © iStock

Ook al is het pas op 21 en 22 april Pasen, de winkels liggen al vol met chocolade paashazen en eitjes. En velen hebben die chocolade gezelligheid dan ook al volop in huis gehaald. Reden voor de Dierenambulance Amsterdam om huisdierbezitters nu al te waarschuwen.

De Dierenambulance Amsterdam deelt een bericht van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) op hun Facebookpagina. "Het is bijna Pasen en dat betekent overal gezellige paashazen en mooie gekleurde paaseitjes op tafel. Lekker voor de mens, maar giftig voor hond en veel andere huisdieren!", zo schrijven de ambulance-medewerkers. 

Eieren zoeken

Het LICG wijst er in hun bericht op dat chocolade giftig is voor honden, en ook veel andere huisdieren. Het eten kan leiden tot braken, zenuwstoornissen of tot een coma. Het kan zelfs zo erg mis gaan dat het dier na het eten van chocolade kan overlijden. Een tip tijdens Pasen heeft het LICG ook: "Als u voor uw kinderen chocolade eieren gaat verstoppen, zorg dan dat uw hond de eieren niet als eerste vindt: houd hem liever even aangelijnd of in een aparte kamer."

Heeft je huisdier nou toch per ongeluk een paashaas of ei te pakken gekregen, dan raadt de Dierenambulance aan om direct contact op te nemen met de dierenarts.

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`