In een buidel

Brabants stel voedt babykangoeroe Skippy op: 'We wisselen de draagdiensten met elkaar af'

26 maart 2019 18:20 Aangepast: 29 maart 2019 11:00
Kim en Twan van Bakel met hun wallaby Skippy Beeld © Twan van Bakel

Een kleine wallaby viel laatst in het vakantiepark van Twan en Kim van Bakel uit de buidel van zijn moeder. Hem laten liggen zou het einde van de babykangoeroe betekenen, dus besloot het Brabantse stel zelf voor wallaby Skippy te zorgen. En dus lopen Twan en Kim al vier weken rond met het beestje in een buidel.

Als eigenaar van Vakantiepark Zevenbergen was Twan van Bakel het wel gewend om een wallaby's te zien rondhuppelen. Wat hij en zijn vrouw Kim niet zijn gewend is dat een baby-wallaby uit de buidel van de moeder valt en niet meer terug kan kruipen. Precies dat gebeurde vier weken geleden. "We zagen hem liggen. Dan kun je twee dingen doen: laten liggen en hem laten sterven, of hem verzorgen. Als een beetje mens bent doe je dat laatste, dus dat hebben we ook gedaan", zegt Twan tegen EditieNL.

Continu in onze buidel

Het verzorgen van de wallaby, die de naam Skippy kreeg, betekent dat Kim en Twan Skippy vier keer per dag een flesje melk geven en dat ze hem in wisseldiensten in een buidel bij zich dragen. 's Nachts slaapt het nu nog zwakke beestje tussen hen in. "We dragen hem continu bij ons. We maken elke dag een planning wie hem wanneer draagt. Ik werk vaak thuis dus dan is het handiger om met Skippy tegen me aan rond te lopen", zegt Twan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Roger (12) overleden, de bekendste kangoeroe ter wereld: 'Iedereen hield van hem'

Als alles volgens planning verloopt heeft de nu nog kale wallaby over vier weken genoeg haar en hoeft hij niet meer continu tegen de buik van Twan of Kim te worden gedragen. Dan kan hij ook langzaamaan over op standaardvoer. "Maar je weet het maar nooit. Hij was heel zwak en kunstmatig voedsel is nooit zo sterk als natuurlijke voeding dus wellicht dat het nog langer duurt", zegt Twan.

Epilepsie-achtig

Helemaal gerust dat Skippy over vier maanden zelfstandig en sterk door het park springt, zijn Twan en Kim nog niet. Gisteren ging de kleine wallaby ineens 'epilepsie-achtige' bewegingen vertonen. Twan stuurde een mailtje naar kennissen in Australië en kreeg vanochtend reactie: het is waarschijnlijk een teken van stress. Twan: "Tja, we hebben twee kinderen van 9 en 11 jaar. Dan snap ik dat Skippy wat stress heeft."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore