Wanderlust

Reislustig dier: vermiste kat uit Heerenveen teruggevonden op Texel

26 maart 2019 14:31 Aangepast: 26 maart 2019 14:55
Lenny is anderhalve week 'op reis' geweest. Beeld © Krista Strik

Krista Strik (25) wist niet wat ze hoorde toen ze gisteren een belletje kreeg. Na anderhalve week was haar kat Lenny gevonden. Niet in de omgeving van Heerenveen, waar hij vermist was geraakt. Nee, Lenny werd gevonden op Texel. "Ik was zo bang dat hij dood was."

Lenny woont tijdelijk bij Krista's moeder in Heerenveen. Daar struint de bijna 2-jarige kater wel vaker alleen over straat. Dit keer kwam hij alleen niet terug. "In het begin dachten we dat hij misschien last had van lentekriebels", vertelt Krista aan EditieNL. "Maar toen hij een paar dagen niet meer thuis was gekomen, begon ik me wel zorgen te maken."

Zoektocht

Krista is vanuit haar huis in Utrecht naar Heerenveen gereisd om haar kat te zoeken. "Alle scenario's zijn in mijn hoofd voorbij gekomen. Ik was zo bang dat hij dood was."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oostenrijkse kat springt in Nederland uit vrachtwagen

Persoonlijk thuisgebracht

Een vrouwelijke inwoner van Texel trok aan de bel toen de kater dagenlang in haar tuin rondliep. Ze had hem al een paar keer weggestuurd, maar Lenny bleef maar terugkomen. Daarom besloot ze zijn chip te checken.

De vrouw geloofde haar oren niet toen ze via de dierenartsenpraktijk hoorde dat de kat uit Heerenveen was gekomen. "Ze is helemaal naar ons toe gereden om Lenny te brengen. Zo lief", zegt Krista.

Krista is dolblij dat Lenny terug is. Krista is dolblij dat Lenny terug is.

Mysterie

Hoe de kater in Texel is beland, is nog steeds een groot raadsel. "We denken dat hij in iemands auto is gaan slapen, of achter in een vrachtwagen is gekropen en is meegelift. Maar we zullen er waarschijnlijk nooit achterkomen."

Ondanks het avontuur gaat het goed met Lenny. Op een verminkt pootje na is hij helemaal gezond. "Ik ben ontzettend opgelucht dat hij terug is", aldus een dolblije Krista.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore