Ga naar de inhoud
Kwaadaardige tumor

Oproep: stuur een kaartje naar ernstig zieke ADO-supporter Koen (11)

Koen ondergaat op dit moment zijn laatste behandeling. Beeld © Facebook ADO

Koen van der Velden – groot fan van voetbalclub ADO – is ernstig ziek. Omdat de 11-jarige knul op dit moment zijn laatste en zwaarste behandeling krijgt, wil het supportersplatform van de Haagse voetbalclub hem een ('groen-geel') hart onder de riem steken. "We hopen dat zijn kamer vol komt te hangen met kaarten."

Koen is al een jaar ernstig ziek. Hij heeft het zeldzame Ewing-sarcoom, een kwaadaardige bottumor. Omdat zijn eerste behandeling niet voldoende bleek, is vorig jaar september zijn linkeronderbeen geamputeerd.

Laatste kans

Afgelopen vrijdag is Koen opgenomen voor het laatste en tevens zwaarste deel van zijn behandeling. Hij krijgt vier dagen chemokuur en zijn stamcellen worden teruggeplaatst. Ook moet hij continu aan de antibiotica in verband met infecties. Al met al zal dit een week of drie in beslag nemen.

"Hij kan wel een groot groen-geel hart onder de riem gebruiken", schrijft supportersplatform Groen Geel Hart in een post op Facebook. "Dus vraag ik aan jullie als mede-supporters om Koen een kaartje te sturen tijdens zijn behandeling, zodat zijn ziekenhuiskamer straks volhangt."

Hup Koen!

Op Facebook wordt massaal gehoor gegeven aan de oproep. "Ik ga straks veertig kaarten en postzegels kopen en op kantoor aan iedere medewerker geven. Niemand naar huis voordat ze allemaal op de bus zijn vanmiddag. Hup Koen!", schrijft Rob Streetcourt uit West-Friesland. Patrick Stam stuurt geen kaart, maar een shirt vol handtekeningen van spelers.

Alle kaarten mogen naar het volgende adres:

Prinses Maxima Centrum t.a.v. Koen van der Velden

Heidelberglaan 25

3584 CS Utrecht