Auto-ongeluk

Nieuw speelgoed voor Jayden (12) die al zijn Playmobil verloor bij een auto-ongeluk

25 maart 2019 11:22 Aangepast: 25 maart 2019 11:22
Jayden pluist zijn nieuwe Playmobil-speelgoed samen met zijn zusjes uit. Beeld © 2TToys

Vanuit heel Nederland hebben mensen Playmobil-stukken ingezameld voor Jayden. De 12-jarige jongen uit het Brabantse Rijen verloor tien- à vijftienduizend euro aan brandweerspeelgoed bij een auto-ongeluk. Zaterdag haalde hij zijn nieuwe buit op.

"Wat veel", was Jaydens reactie toen hij zijn nieuwe Playmobil-verzameling zaterdag voor het eerst zag. Ruim twee weken geleden zag hij na een auto-ongeluk zijn complete brandweercollectie – waaronder stukken van maar liefst veertig jaar oud – over de A12 rollen. Genoeg reden voor Simone van Nuland, een vriendin van de familie en eigenaar van een speelgoedwinkel, om een inzamelingsactie te starten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jayden (12) verliest Playmobil-verzameling bij ongeluk: speelgoedwinkel begint actie

Flinke verzameling

Die actie werd een groot succes. Vanuit het hele land stuurden mensen brandweerauto's, poppetjes en ander Playmobil-speelgoed op. "Het is een flinke verzameling geworden. Rond de vijftig mensen hebben spullen gedoneerd", vertelt Van Nuland aan EditieNL.

Persoonlijke noot

Op Facebook plaatst Van Nuland regelmatig foto's van het ontvangen speelgoed. "Veel mensen zijn erg door het verhaal geraakt en laten een persoonlijke noot achter. Ook is er een oud echtpaar dat hun zoon heeft verloren. Zij hebben nooit een doel gevonden om zijn oude speelgoed aan te schenken, en doneren het nu aan Jayden."

Jayden was flink overweldigd door al het speelgoed. "In het begin was hij wat stilletjes, omdat er pers rondliep", vertelt Van Nuland. "Maar toen die weg was, werd hij helemaal hyper. Hij bekeek alle dozen en begon zijn nieuwe speelgoed meteen te sorteren. Steeds riep hij me bij zich om te laten zien wat hij nu weer had gevonden."

Een deel van het ingezamelde speelgoed. Een deel van het ingezamelde speelgoed.

Jayden spaarde al zijn hele leven alle brandweerstukken van Playmobil. Samen met zijn vader – die de verzameling ooit begon – loopt hij open dagen van de brandweer, 112-dagen en brandweerbeurzen af om de stukken tentoon te stellen. Hoewel Jayden niet snel zijn oude verzameling bij elkaar zal krijgen, heeft hij de actie al flink wat bijzondere stukken opgeleverd, waaronder brandweerauto's uit 1975.

Doneren kan nog

Wil je Jayden ook helpen? De inzamelingsactie loopt nog steeds. Stuur een mail naar Van Nuland via info@2ttoys.nl om een formulier met het antwoordnummer te ontvangen, zodat je de spullen kosteloos kunt opsturen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore