Leaving Neverland

Michael Jackson-imitator: 'Mensen zitten nog steeds op me te wachten'

22 maart 2019 14:10 Aangepast: 22 maart 2019 14:25
Michael Jackson-imitator Marciano Martie heeft nog genoeg opdrachten Beeld © EditieNL

Door de veelbesproken documentaire Leaving Neverland, waarin Michael Jackson wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van meerdere kinderen, beginnen overal ter wereld bedrijven zijn muziek in de ban te doen. Ook in Nederland overwegen bedrijven zoals supermarkt Jumbo om deze zelfde stap te zetten. Maar ondertussen hebben Michael Jackson-coverbands en imitatoren nog genoeg werk.

De regionale omroep NH was de eerste Nederlandse zender die begin maart besloot geen Michael Jackson meer te draaien, na het uitkomen van de documentaire Leaving Neverland. Radiozenders in Canada en Nieuw-Zeeland kwamen tot eenzelfde besluit en ook de Amerikaanse koffieketen Starbucks schrapte de zanger, die wordt beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen, uit de Spotify-lijsten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Wade Robson vindt boycot van Michael Jackson niet nodig

Peinst niet over stoppen

De Nederlandse vestigingen van McDonald's, Albert Heijn en Jumbo beraden zich nog of de muziek van de King of Pop moet worden geboycot. "We vinden dat muziek in onze winkels niet als aanstootgevend mag worden ervaren door onze klanten. We houden daarom de reacties van onze klanten in de gaten", zegt een woordvoerder van de Jumbo over de kwestie tegen EditieNL.

Marciano Martie (23) is al zijn hele leven fan van Michael Jackson. Tien jaar geleden begon hij zich ook te verkleden als zijn idool, en sindsdien laat hij zichzelf inhuren als MJ-imitator. Martie, die ook de documentaire heeft gezien, peinst niet over stoppen met zijn act. "Gek genoeg zitten mensen nog steeds op me te wachten", zegt hij tegen EditieNL. "Gelukkig is het maar een bepaalde groep die achter dit verhaal staat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Madame Tussaud denkt over verwijderen Michael Jackson standbeeld

Een pedofiel nadoen

Romeo Debidien, van de Haagse swing- en coverbands Feelings en 2 Flowers die ook Michael Jackson in hun repertoire hebben, staat er iets anders in Martie. "Sinds de documentaire vraag ik aan onze opdrachtgevers of ze op hun feest nog wel Michael Jackson willen horen", zegt Debidien tegen EditieNL. Maar tot nu toe was er geen enkele opdrachtgever van Debidien die Jackson-muziek wilde boycotten.  

Dus zowel imitator Martie als de coverbands blijven gewoon hun Michael Jackson-kunstje opvoeren. En zelfs op z’n looks krijgt Martie nauwelijks commentaar. "Ik heb misschien één keer een opmerking naar mijn hoofd gekregen wat me bezielde om een pedofiel na te doen. Maar verder is iedereen in mijn omgeving positief."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Stormloop bij Korrelatie na Jackson-documentaire Leaving Neverland

Zangeres Arva Sadal van Feelings vindt het 'naar om te horen' wat er allemaal over de zanger wordt gezegd, maar een opdrachtgever er geen moeite mee heeft blijft ze gewoon zijn nummers zingen. "Ik weet niet of het waar is wat er in Leaving Neverland over hem wordt gezegd. Maar dat zorgt er niet voor dat ik nu minder van hem houd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore