Ruby

Roze chocolade is booming: Nestlé breidt assortiment uit

19 maart 2019 14:53 Aangepast: 19 maart 2019 15:30
Nestlé gaat meer producten met roze chocolade op de markt brengen. Beeld © iStock

Fans van roze chocolade hebben geluk: in de toekomst zullen er meer zogenoemde ruby-producten in de Nederlandse schappen te vinden zijn. De roze chocolade die sinds vorig jaar in ons land te koop is, is een ware hit. Nestlé breidt daarom zijn assortiment uit. "Lange tijd bestond onze keuze slechts uit melk, puur en wit."

Roze chocola is hot. Daarom is het Zwitserse concern Nestlé van plan meer producten op de markt te brengen. Zo komt er een roze KitKat-reep met nootjes en gedroogde cranberry's.

Natuurlijke kleur

Roze chocolade heeft haar kleur te danken aan de ruby-cacaoboon. Er komen geen kleur- of smaakstoffen aan te pas. Qua smaak heeft het product iets weg van witte chocolade, maar dan met een fruitige twist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

AH gaat chocola duurzamer maken, dus ga je wat meer betalen

Ruby-chocolade is ontwikkeld door het Zwitsers-Belgische chocoladeconcern Barry Callabaut. Het nieuwe product werd in 2017 – na dertien jaar productontwikkeling – in Azië gelanceerd en won in rap tempo aan populariteit. Sociale media speelden hierin een grote rol. Sinds vorig jaar ligt de chocolade in de Nederlandse supermarkten, bijvoorbeeld in de vorm van roze KitKats.

Behoefte aan nieuw soort

Volgens foodblogger Sabine Koning heeft ruby-chocolade zijn succes aan verschillende factoren te danken. "Het is heel lang geleden dat er een nieuwe chocoladesoort is bijgekomen. Lange tijd bestond onze keuze slechts uit melk, puur en wit. Ik denk dat er dus behoefte was aan iets nieuws. De ruby-chocolade heeft een wezenlijk andere smaak. Ik vind het een goede toevoeging."

Sabine Koning is foodblogger Sabine Koning is foodblogger

Het oog wil ook wat

Daarnaast spelen de looks een rol. "Ruby-chocola ziet er met z'n roze kleur natuurlijk prachtig uit. Op dit moment is het heel erg hot om eten er mooi uit te laten zien. Wat dat betreft is deze roze chocola perfect."

Toch zou Koning er zelf geen hele reep van kunnen eten. "Ik ben nooit fan geweest van de combinatie chocola en fruit. Een klein stukje is voor mij dus genoeg."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oeps, chocoladefabriek in Duitsland overstroomd

Wat voor producten er naast de nieuwe KitKat op de markt komen, is nog onbekend. Koning weet wel wat ze zou willen: "Een volledig roze reep! Die is er volgens mij nog niet. Laatst ving ik ook iets op over de productie van ruby-bonbons. Dat klinkt erg goed."

Niet overal verkrijgbaar

Roze chocolade is nog niet overal beschikbaar. De Amerikaanse voedselwaakhond moet het product bijvoorbeeld nog goedkeuren. In Nederland ligt het sinds 2018 in de winkels. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore